Selecteer een pagina

Portfolio

Jet-Net & TechNet

Voor Jet-Net & TechNet, een landelijke organisatie die scholen en bedrijven verbindt, maak ik materiaal en geef ik trainingen. Zo heb ik onder andere materiaal gemaakt en geef ik trainingen aan bedrijven over hoe zij een workshop, excursie of gastles kunnen verzorgen voor scholen. 

Daarnaast heb ik doe-opdrachten gemaakt die decanen en docenten kunnen gebruiken om aan hun leerlingen de 7 werelden van techniek te laten zien:

Bij dit materiaal staan het Bèta & TechMentality model en de 7 werelden van techniek centraal.

Coaching docenten en coördinatoren

Verschillende scholen willen graag méér met bedrijven, maar weten niet hoe. Op het Peelland College in Deurne heb ik het bètateam gecoacht en geholpen met het opstellen van lesmateriaal om projecten met bedrijven op te zetten. Op het Alfrink College in Deurne en op het Carolus Borromeus College in Helmond coach ik de LOB-coördinator om de samenwerking met bedrijven meer in het lesprogramma te integereren.

Examentraining voor docenten

Vanuit Teaching Pro’s heb ik examentraining gegeven aan bètadocenten. 

Hoe geef je jouw leerlingen een training met meetbaar resultaat? Leer het in de cursus Examentraining voor docenten en laat jouw leerlingen op het examen het verschil maken!

Hierbij kan ik weer even ‘gewoon docent’ zijn en mijn passie voor stappenplannen en het intrainen van gedrag delen met collega docenten.

Klik hier voor meer informatie over deze training. 

Redacteur NVOX

Sinds september 2019 zit ik in de redactie van de NVOX. De NVOX is het vakblad van de Nederlandse Vereniging voor Onderwijs in de Natuurwetenschappen, de NVON en wordt gelezen door zo’n vierduizend bètadocenten in het voortgezet onderwijs.

Als redacteur schrijf ik onder andere over waar je in je dagelijks leven bedrijven tegenkomt en laat ik zien hoe je bij bedrijven het onderwijs uit de klas terugziet.

Lees hier één van mijn columns – over ‘verpakkingsstress’. 

Kennisfestival Brainport

Eind november 2019 vond in het PSV-Stadion in Eindhoven het Kennisfestival plaats. Dit jaar was het thema ‘onderwijs & bedrijven’. Meer dan honderd docenten uit PO en VO hebben hier samen met bedrijven laten zien hoe zij hun samenwerking vormgeven. Voor dit festival heb ik inhoudelijk het programma vormgegeven. 

Auteur Jeelo

Jeelo is een online leeromgeving waarin scholen hun eigen keuzes kunnen maken en zo hun eigen programma kunnen samenstellen voor wereldoriëntatie, kunstzinnige oriëntatie, taal, rekenen en Engels. Voor deze online leeromgeving maak ik leer- en doeopdrachten over uiteenlopende technische onderwerpen, zoals microchips, programmeren en online zijn. 

Bedrijf in de Klas

Vanuit ‘Bedrijf in de Klas’ help ik docenten om makkelijker bedrijven en organisaties in hun lessen te betrekken en andersom. Hiervoor werk ik met een systeem om vragen uit de omgeving te verbinden aan hun vak. Daarnaast heb ik een aantal actieve werkvormen ontwikkeld die goed aansluiten bij de dagelijkse praktijk in de klas. Deze werkvormen maken op een hele natuurlijke manier duidelijk wat er in bedrijven gebeurt. 

Hiervoor geef ik onder andere trainingen aan docententeams.